En blog om business og pengesager

Forstå nogle af de vigtigste teknologier i medicinens verden

0

Det senmoderne samfund er konstant under udvikling, hvilket i den grad også gælder for det medicinske univers. Her udvikles hele tiden nye former for medicinering og teknologier, der skal være med til at forbedre vores livskvalitet og sundhed. Men det er ikke meget information, som den almene dansker har om de teknikker og undersøgelser, der udvikles og bruges i det dagligdagen på sygehusene. Det kan derfor være ganske interessant at forstå nogle af de vigtigste teknologier indenfor dette univers, hvilket du kan blive klogere på nedenfor.

Billeddiagnostiske undersøgelser

En af de vigtigste teknologier omhandler billeddiagnostik. Dette er en undersøgelsesform, der tillader lægerne at kigge ind i patientens krop uden at skulle åbne den. Der findes flere former for billeddiagnostiske undersøgelser, der har forskellige styrker og svagheder. Blandt andet findes MR, der foretages via magnetisk resonans. En ultralydsscanning er en anden mulighed, der udnytter lydbølger til at danne billederne.

Telemetriske undersøgelser

Hjerteovervågning er en undersøgelse, der benytter sig af telemetri kabler, hvor formålet ofte er at udrede en årsag til blodpropper og lignende tilstande. Ved denne undersøgelsesform får man koblet et givent antal elektroder på kroppen, der så vil overvåge dit hjertes aktivitet. Denne undersøgelse tager oftest mindst 72 timer, men varigheden kan svinge i henhold til de forskellige situationer.

Kikkertundersøgelse

Som navnet også henter, er en kikkertundersøgelse en medicinsk undersøgelse, der gør brug af en kikkertslange. Denne slange føres ind i kroppen via de naturlige åbninger, hvor spiserøret oftest er den mest oplagte mulighed. Kikkertundersøgelser har en lang række fordele, hvor det særligt er grundet dens evne til at kigge på kroppen indefra uden at skulle åbne den. Denne type undersøgelser bliver ofte brugt i forbindelse med kræftpatienter, da den gør det muligt at kigge på og undersøge knuderne, eventuelt fjerne mindre knuder samt tage diverse prøver af vævet i kroppen.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.