En blog om business og pengesager

Sådan skaber du det bedste indeklima på arbejdspladsen når sommeren nærmer sig

0

Dette indhold er sponsoreret. 

De fleste kender det… en sommerdag kan hurtig blive meget varm, og selvom der ikke er mange ting bedre end en god tur til stranden i solens stråler, så kan man altså sagtens få for meget af det gode. Især hvis man sidder på en arbejdsplads, hvor indeklimaet ikke er i top. Når der bliver varmt på kontoret, og luften bliver tyk af sved, så er der heller ingen tvivl om at effektiviteten daler. Derfor kan det være en god investering at sørge for at indeklimaet kommer i top. Her kommer tre gode måder, hvorpå du kan gøre det. 

Skærm for solen

Når solen rigtig rammer sine gode dage, er der simpelthen ikke meget andet at gøre, end at skærme den ude. Det gør du allerbedst med udendørs persienner. Hvis du kan holde solen ude af kontoret, holder du helt automatisk også temperaturen nede, og det er ofte de høje temperaturer, der er skyld i et dårligt indeklima. Fordelen ved udendørs persienner er desuden, at de sidder netop uden på bygningen, og de kommer derfor ikke i vejen for skriveborde, reoler eller skabe. De kan desuden lukkes eller åbnes alt efter behov, og det betyder at du har en fleksibel måde at justere, hvor varmt der skal være på kontoret. Og så ser de rent faktisk også brandgodt ud udefra!

Luft ud om natten eller om morgenen

Der er ikke noget bedre at få ordentligt luftet ud på kontoret, men nogle gange kan man nemt komme til at synes, at det ikke rigtig har nogen virkning, selvom alle døre og vinduer står åbne. Det er fordi, at man lufter ud midt på dagen, mens det er varmest, og så er det naturligvis ikke så mærkeligt, at det ikke har den ønskede effekt. I stedet bør der luftet ud over hele natten, eller i de tidlige morgentimer, hvor solen endnu rammer vinduerne, og temperaturerne endnu ikke er så høje. En god natteudluftning vil hjælpe gevaldigt på indeklimaet!

Brug ikke stand-by-funktioner

Hvis du arbejder på et kontor, så er der stor chance for, at du bruger en computer, og der er nok også ret stor chance for, at der er mange computere og elektroniske genstande samlet på ét område. Sådanne elektroniske apparater udgiver en masse varme, også selvom de står i stand-by. Derfor er det en god ide at slukke helt for alle tv, computere og andet elektronik, inden man går hjem til fyraften, og ligeledes er det også en god idé at slukke sin computer når man eventuelt går til møde eller frokost, og ikke skal bruge den.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.