En blog om business og pengesager

Alternativer/supplementer til medarbejdergoder

0

Medarbejdergoder er med til at trække nye medarbejdere til og derefter holde på dem, hvilket du formentlig ser som nogle af dine primære mål. Medarbejdergoder kan desuden sænke sygefraværet samt højne kompetenceniveauet for dine ansatte. Glade og tilfredse medarbejdere vil ligeledes producere mere og generelt være mere motiverede over for nye udfordringer, hvilket resulterer i en højere vækst og profit til din virksomhed. Mange virksomheder benytter sig derfor af personalegoderne, hvilket du måske også skal til, hvis du ikke allerede har undersøgt eller er i gang med at undersøge de forskellige muligheder. I det følgende introduceres nogle fristende medarbejdergoder, som nok skal vække potentielle medarbejderes interesse.

Fri telefon, bredbånd og hjemmecomputer

Flere personalegoder er ikke blot gavnende for de ansatte, men også for lederne. Ved at stille en telefon, computer og internet til rådighed for medarbejderne, udvider det din mulighed for at komme i kontakt med dem. Computeren og bredbåndsabonnementet gør desuden, at medarbejderen kan arbejdere videre derhjemme, hvis han eller hun bliver nødt til at hente børnene tidligt i skolen.

Dine ansatte er ligeledes mere tilbøjelige til at arbejde mere ved ejerskabet af en computer fra virksomheden end de medarbejdere, der opholder sig på kontoret fra 8-16. Det anerkendte bredbåndsselskab Fullrate, der reklamerer med at have landets bedste bredbånd til de laveste priser på markedet, har gode bredbåndsløsninger til medarbejderne. Du kan finde rabatkoder til selskabets muligheder på denne side. Husk desuden at tjekke reglerne for beskatning af de førnævnte goder på Skats hjemmeside.

Privat sundhedsforsikring

En privat sundhedsforsikring er et af de dyrere goder men samtidig vigtige personalegoder at stille til rådighed, hvis du ønsker, at dine ansatte vender hurtigere tilbage efter for eksempel en operation. Medarbejderne bliver desuden vældigt taknemmelige, hvis de har brug for en hurtig sygdomsbehandling. Det er samtidig vigtigt at udtrykke over for de ansatte, at en sundhedsforsikring er et fantastisk personalegode, eftersom mange ville have svært ved selv at betale for sådan en dækning.

Kaffe, te og julegaver

Der blev i 2016 udført en rundspørge af 2.086 personer i offentlige eller private job, hvor Epinion for Deloitte heraf kunne fremvise de fem mest populære medarbejdergoder. Det mest eftertragtede personalegode lød måske overraskende på den mest billige, nemlig kaffe og te. Julegaven lå på fjerdepladsen, hvilket også er ufattelig billigt i forhold til andre goder. Hvis du har tænkt på det meget dyrere gode motionsordningen, kan det derimod i mange tilfælde udelukkes, idet et flertal af medarbejderne fra undersøgelsen ikke bruger motionsrum, hvis der findes et i den pågældende virksomhed.

Forklaringen på disse statistikker lå i de ansattes fokus på glæden ved små ting. Forskellige typer af kaffe og te kan nemt påvirke arbejdsglæden i hverdagene, idet medarbejderen ser det som et udtryk for lederens anerkendelse og værdsættelse af medarbejderen. Julegavens værdsættelse kommer ligeledes af traditionernes glæde og opfattes som et tiltrængt skulderklap fra lederen. Hvis du ikke har råd til at give dine ansatte gaver af den dyreste mærkevare, gør dette ligeledes ikke noget, eftersom den symbolske værdi tæller højest.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.