En blog om business og pengesager

Firmabil? Det skal du være opmærksom på

0

Følgende artikel indeholder sponsoreret indhold.

Går du med tanker om at investere i en firmabil til dig selv eller dine ansatte? Der er mange faldgruber, der kan ende med at koste dig dyrt, hvorfor det er vigtigt, at du er opmærksom på gældende skatte- og færdselslovgivning, hvis det ikke skal ende med at blive en dyr fornøjelse at komme fra A til Z.  I denne artikel har vi samlet nogle af de væsentligste råd ift. dig, der overvejer at tilføje en firmabil til din virksomhed.

Leasing eller køb?

En af de ting, der er blandt de væsentligste overvejelser, er, om det bedst kan betale sig at lease eller at købe bilen. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om virksomheden køber og dermed bliver ejer af bilen, eller om du blot leaser bilen igennem et leasingselskab, hvor du betaler en månedlig ydelse. Først og fremmest er det relevant ift. et evt. fradrag for moms og registreringsafgiften, men det er også en vigtig overvejelse i relation til, om udgiften kan straksafskrives, eller om den i stedet skal aktiveres og afskrives over driftsperioden. Om leasing eller køb er mest hensigtsmæssigt, afhænger af det forventede forbrug, ligesom at bilens evne til at holde sin værdi naturligvis også spiller en rolle. Derudover er det jo selvfølgelig relevant at huske på, at du som ejer selv kan ændre i bilen og tage stilling til fx chiptuning, reklame på bilen og lign.

Hvem skal bruge bilen? Og hvordan?

Når du får en bil i firmaet, er det vigtigt, at du tager stilling til, hvem der skal bruge bilen og i hvilket omfang. Det er både relevant i relation til noget så basalt som forsikring, men også ift. hvordan du eller dine medarbejder evt. skal beskattes. I et vist omfang er det selvfølgelig ikke virksomhedens ansvar, om du eller dine kolleger betaler den skat, de skal, men det er ikke et godt ry at have hængende på sig, at der ikke er styr på noget så fundamentalt som skatter og afgifter. Det kan være en god idé at få din revisor eller bogholder til at hjælpe dig med at regne på, om det kan betale sig for dig at bruge bilen privat og blive beskattet af fri bil. Det afhænger nemlig af, hvor meget du kører privat om året.

Finansiering, hvis du skal købe

Hvis du vælger at købe bilen i firmaet, kan det være værd at overveje, hvordan købet skal finansieres. Du kan naturligvis betale kontant, men det er tungt og kan skade likviditeten, hvorfor mange vælger at finansiere det i banken eller direkte hos forhandleren, idet renterne er forholdsvis lave for tiden. Forhør dig evt. hos forhandleren om en finansieringsmodel, eller din virksomheds bank – det er heldigvis noget, de fleste gerne vil give kredit til, så længe din virksomhed har en sund økonomi, så det er realistisk, at I kan betale lånet ud på de aftalte vilkår, og at det ikke er dem, der hænger på regningen, fordi du ikke kan overholde dine afdrag.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.